22.05.2011, 09:57 | #1 |
Рівень оливи
Вчора перевіряв рівень оливи (вдруге), після траси, через 10хв, через 1 год, і через 8-9 год. Рівень був вище точки F десь на 1см (перші 2 заміри), на холодну десь на 5мм. Не знаю, чому я не побачив перевищення при попередній перевірці, може не так дивився. Поверхня була досить рівна. ТО-0 ще не було, тобто має бути заводська заливка, на сьогодні пробіг вже 1.6К, думаю що робити - чи можна так доїздити до ТО? При огляді підкапотного простору згори оливи на зовні не бачив - тобто ніби не вилазить (хоча, може вона й не повинна вилазити при перевищенні рівня).
Ще читав, що олива на дизелі має ставати чорною, а у мене це помітно лише на кінчику щупа - там де її більше, а тонкий шар вище виглядає досить прозорим. |
|
Скажи форуму спасибо :))
|
|
22.05.2011, 10:03 | #2 |
Re: Рівень оливи
WildCat, візьми шприц (чим більше, тим краще) та шлангочку відповідного діаметру (від системи медичної) і через отвір для щупа відсмокчи. Вище максимуму - не є добре, особливо для турбо.
|
|
22.05.2011, 19:58 | #5 | |||||||||||||||||||
romadone, а нема якихось готових пристосувань для цього, або, принаймні готових комплектів? Бо не хочеться підбирати шприц потрібного діаметру, трубку.
До речі, ось знайшов такі дані (для Elantra):
Думаю за ними приблизно вирахувати, скільки оливи відбирати. |
||||||||||||||||||||
Последний раз редактировалось WildCat; 22.05.2011 в 20:16. |
||||||||||||||||||||
28.05.2011, 10:30 | #7 | |||||||||||||||||||
Під'їхав на СТО, дивились з менеджером, через кілька хвилин (в межах 5) рівень нижче максимального, через 10 - вище дірки біля літери F, але десь на рівні самої літери, іноді трохи вище (як виймеш - раз так, раз інакше). Він сказав, що це нормально.
Намалював картину: Зелена риска - замір замір в районі 5 хв, синя/червона - 10-15 хв, через 2-3 хв - нижче зеленої. Чесно кажучи, він мене не переконав - адже отвори у щупі не просто так. Чи таки дивитися по літерах? До речі, з мануалу на Ceed:
При старті перші 10-15 сек йде білий димок з вихлопної - хоча, може це й нормально. |
||||||||||||||||||||
Последний раз редактировалось WildCat; 28.05.2011 в 10:54. |
||||||||||||||||||||
28.05.2011, 11:33 | #8 |
По отверстиям смотреть надо. Так что менеджер навалил чтобы не заниматься этим. Такой уровень на новой машине или после ТО? Любят они на ТО перелить.
Хотя если после 5-ти минут на F-отверстии, то можешь не переживать. У себя не замечал, что бы со временем так сильно увеличивается уровень. |
|
28.05.2011, 11:45 | #9 | |||||||||||||||||||||||
До ТО-0. "Менеджер" такий і був - аби по-швидше втекти і нічого не робити. Ну і чорт з ним - значить на НК я на ТО-0 не поїду, а значить і грошей моїх він не отримає.
Рівень знаходиться на отворі F десь через 5±1 хв. Цікаво почути про білий димок на старті від інших трактористів.
У мене за 10 хв після вимкнення рівень повністю стабілізується. |
||||||||||||||||||||||||
28.05.2011, 21:38 | #10 |
живу я с этой мыслью целый год и вот наконец тема поднята.
Начну рассказывать по порядку. Уровень масла лично на моём тракторе стабилизируется примерно через 20 мин. после того как заглушишь. В наш с Вами 1.6 црди ну никак не влазит 5.3 литра масла как сказано в мануале. Я сколько пробовал, заливаешь ровно 5 л, и получается что масло выше точки максимума на 2-3 миллиметра... За весь пробег эксплуатации моторного масла (я меняю через 5 тыс.) уровень масла так ни разу и не упал. По поводу белого дымка из выхлопной. У меня лично этот самый дымок заметен только на очень холодную машину(например за ночь машина остывает полностью) но дымит не всегда всё зависит о солярки, вобщем если заливать ДТ как написано в мануале ЕН590 (Формула Блю, В повер дизель, мустанг и т.д. и т.п. ) то дым заметен...ещё в чём парадокс вот ездил я например на ФормулаБлю откатал на нём полный бак и заправил полный бак Мустанга то первые 5-6 дней машина вроде потдымливает а потом перестает... кто знает может привыкает. Я вот последний раз заправился обыкновенным ДТ на шеле(не V-power) так машину не узнать, мотор шепчет, из выхлопной дыма и впомине нет, но проблема в том что этот украинский ДТ не EN590 и серы в нём аж 20 раз больше чем положено для ЕВРО-4....вот теперь и думаю что всё же лучше???? |
|
|