25.03.2018, 14:01 | #1 |
Приклинил рабочий тормозной передний правый
Здраствуйте. Нужен совет знающих людей. Собственно вопрос в том, почему рабочий не возвращается в положение перед торможением. Проблема в нём (закис) или же в главном? При попытке вернуть его в положение начальное ничего не получается, как в стенку давиш. Спасибо.
|
|
Скажи форуму спасибо :))
|
|
26.03.2018, 12:39 | #2 |
зніми супорт вств замість колодок деревяний брусок (це для того аби поршень не видавило весь) потім без фанатизму натисни декілька разів на гальма поршень вийде десь на половину ,потім акуратно змісти пильник щоб пошень оголився ,як що є корозія то потрібно нульовою наждачкою підшліфувати потім все протерти чистою ганчіркою можна ще продути компресором потім поршень потрібно змастити спеціальною змазкою (її спеціальність полягає в тому що вона має дружити з тормозною рідиною і бути високотемпературною як що такої немає під руками то змасти поршень свіжою тормозухою вдави трохи поршень одінь пильник потів процес вдавлювання і повертання поршня назад повтори декілька разів .як що поршень сильно побитий корозією то тоді його потрібно замінити. звісно як що вже знімати супорт то тоді і обслужи направляючі супорта або заміни їх (ремкомплекти для ремонту супортів продаються окремо)
|
|
Последний раз редактировалось КОЛЕСИК; 26.03.2018 в 12:41. |
|
Cказали cпасибо: |
27.03.2018, 13:05 | #3 |
Дякую за відповідь, поки чекав на пораду, саме це і проробив. Спеціальної змазки не мав, тому змастив тормозухою взятою з розширювального бачка гтц. Проблема була саме в цьому, думаю найближчим часом зробити ревізію всіх торм.циліндрів. Про те, що направляючі супортів закисають я знаю і кожної весни, під час заміни сезонної гуми, роблю очистку і змащування направляючих супортів, а з цією проблемою попав, добре що по місцю катав. |
|
Cказали cпасибо: | КОЛЕСИК (27.03.2018) |
03.08.2020, 11:36 | #5 | |||||||||||||||||||||||
Так, я не так давно робив ревізію суппортів, один пильник на направляючій був пробит, думав змастити поршень але не допетрив як, у меня правда з ними проблем ніяких не було. Тепер буду знати, чогось ця тема пройшла мимо мене. Зробіть ревізію направляючих, змастіть/змініть пильники і буде вам щастя, ви коли туди смаі полізите то все зрозумієте, я в механічних справах нуб але коли поліз туди то було видно що направлячі повертаються в вихідне положення погано, дірки в пильниках теж усі видно якщо вони є, плюс в моєму випадку направляючі були попутані і вставлені наоборот, в моєму випадко при їзді накатом або в пробках це девало постійне пищання колодок, батько давав свій логан, покатався на ньому неділі дві, чую щось не то, тормозить як вродє камінням щось там треться по дисках, на тій неділі скинулу колеса і там взагалі жопа була, видно змастили усе мідною змазкою, усі резинки порепались, колодка в одному суппорті була заклинивша, все в іржі, ніхто нічого норм там не рубив хоча заміна колодок і їх ревізія була завжи на сто. Коротше годин девьять ми вбили, пока я їздив за пильниками він там все чистив і стачував кромку як міг. |
||||||||||||||||||||||||
Последний раз редактировалось Penitrator; 03.08.2020 в 11:45. |
||||||||||||||||||||||||
03.08.2020, 20:44 | #6 |
Пару днів назад, як лазив туди. Причина - клинив поршень на лівому суппорті. Як результат, тормозний диск дуже гарячий був, колесо у піддомкраченому стані дуже туго крутилось.
Почистив поршень не знімаючи з суппорта, змастив тормозною, почистив скоби колодок. Всі пильники, направляючі в нормі. Поки все гуд. |
|
Последний раз редактировалось polorest; 03.08.2020 в 20:47. |
|
03.08.2020, 23:54 | #7 | |||||||||||||||||||||||
Якщо клинив тривалий час супорта, то заміряйте чи однакова товщина дисків. При великій різниці коли будите гальмувати тягнутися у протилежну сторону. Отправлено с моего Redmi Note 7 через Tapatalk |
||||||||||||||||||||||||
05.08.2020, 21:04 | #8 |
|
|